• Reklam , şikayet ve tüm konular için Skype

Türk Vatandaşlarının Lübnan’dan Tahliyesi Gerçekleşti

Andrea

Ajans Yetkilisi
Ajans Yetkilisi
İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimin tırmanması sonucu, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştiren Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait iki gemi, Beyrut Limanı’ndan yola çıktı.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülen tahliye operasyonu kapsamında, TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri ile yaklaşık bin kişi güvenli bir şekilde tahliye ediliyor.

Operasyon çerçevesinde bölgeye gıda kolileri, hijyen setleri ve barınma malzemeleri ulaştıran Türk Kızılay, her iki gemide görevlendirdiği personel ile tahliye edilen vatandaşların beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ayrıca, tahliyelerin sona ermesiyle birlikte Türkiye’ye varacak vatandaşlar, Mersin Limanı’nda Kızılay’ın ikram araçlarıyla karşılanacak.

Olası yerleştirme durumlarına karşı hazırlıklarını tamamlayan Kızılay, sıcak yemek ekibi ile vatandaşlara kapsamlı beslenme desteği sağlamak için sahada olacak.

Lübnan’daki insani yardım faaliyetlerine de aktif olarak katılan Kızılay, bölgede uzman ekipler görevlendirerek yerel ihtiyaçların tespiti ve yardım dağıtımında ilgili paydaşlarla koordinasyon sağlıyor.

Çatışmaların başlamasının ardından Türkiye’nin 25 Eylül tarihinde bölgeye gönderdiği yardım uçağıyla temel gıda ve hijyen malzemeleri ulaştıran Türk Kızılay, bölgedeki insani krizle mücadele etmek için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Lübnan’da çatışmaların patlak vermesiyle birlikte Türkiye, yardımlarını hızlandırarak bölgedeki insani ihtiyaçları karşılamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Footer Link

dizipal likit firma rehberi takipçi al kadın kolyeleri izmir avukat vozol antalya psikolog nbase smm panel hd film izle gaziantep diyetisyen takipçi satın al instagram takipçi satın al takipçi takipçi satın al instagram beğeni beğeni beğeni satın al instagram beğeni satın al calculator6