DHKP/C silahlı terör örgütüne finans sağladıkları gerekçesiyle, aralarında Sarıyer Belediye eski Başkanı Şükrü Genç ile çeşitli belediyelerde başkan yardımcılığı yapmış isimlerin de aralarında bulunduğu 25 sanık, 'Terör örgütüne finans sağlamak' suçlamasıyla hakim karşısında. İstanbul Adalet Sarayı'nda 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma saat 11.20'de başladı.
Suriye'de kiliseye terör saldırısı! Erdoğan'dan taziye mesajı
DHKP/C’YE FİNANS SAĞLAMA SUÇLAMASIYLA 25 SANIK HAKİM KARŞISINDA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Sarıyer Belediye eski Başkanı Şükrü Genç, Ataşehir Belediye eski Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Şişli Belediye eski Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül, Şişli Belediye eski Başkanı Hayri İnönü, Şişli Belediye eski Başkan Yardımcısı Erdoğan Yıldız, Maltepe Belediye eski Başkan Yardımcısı Haydar Battal, Ataşehir Belediye eski Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Şişli Belediye eski Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme ve Maltepe Belediye eski Başkan Yardımcısı, aynı zamanda mevcut Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsümbül’ün de aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında, 'Terör örgütüne finans sağlamak' suçlamasıyla iddianame hazırlanmış 8 şüpheli hakkında 27 yıl 6 aya kadar, 17 şüpheli hakkında ise 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması saat 11.20'de başladı. Duruşmaya saat 12.00 sıralarında ara verildi.

'BELEDİYE BAŞKANINDAN İZİNSİZ HAREKETTE BULUNMAM MÜMKÜN DEĞİL'
Tutuklu sanık, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı ve Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsümbül savunmasında, "Rahmetli dedemden başlamak üzere 3 nesildir tertemiz bir sicilimiz vardır. Olmayan bir suçun izahını yapmak için 104 gündür bekliyorum. Ne yazık ki 104 gündür tutuklu sanık olarak karşınızdayım. İçişleri Bakanlığı ve ülke gündeminden sorumlu bakanlar beni aylarca araştırdılar. 14 Mayıs 2014 tarihinde kabul edilerek bunun onurunu yaşadım. Hala iddianamede, ülkede İçişleri Bakanlığı kayıtları olmasına rağmen benim o dönemde başkan yardımcısı olduğum yazıyor, ama ben özel kalem müdürüydüm. 14 Mart 2025’te mağdur sıfatıyla ifade veren Ali Kılıç’ın ifadeleriyle de ben o gün özel kalem müdürüydüm. Özel kalem müdürü olmak ve belediye başkanından izinsiz bir harekette bulunmam yasal olarak da mümkün değildir. İddianame ve soruşturma basına usulsüz ihaleler üzerine iddialarla servis edildi. İnsanı diğerlerinden ayıran özelliği vicdandır. Ben 2019 yılında 250 bin liralık ev almak için kredi çektim, o evin kredisini daha yeni tamamladım. Benim finanse etmek gibi bir durumum imkânsız. Güya ben bu 250–300 bin lirayı Grup Yorum isimli gruba vermişim. Grup Yorum benim listemde yer alan, dinlediğim, hayatımda konserine gittiğim bir grup değil. 11 Mart’ta evime baskın yapıldı, görevim nedeniyle Manisa’daydım, hemen yola çıktım. Emniyete özellikle 'Gelirken birşey getirmemi ister misiniz' diye sordum. Bana 'Siz gelseniz yeter' dediler. 96 saat gözaltında kaldım, 12 dakika ifade verdim. Manisa’dan kendi ayaklarımla geldim. Ben devlet memuruyum, bu milletin bütçesi bana emanet. Yeri geliyor terör çetesiyle, yeri geliyor uyuşturucu çetesiyle uğraşıyorum. Sizden hakkımı teslim etmenizi ve beraatımı talep ediyorum" dedi.

Bahçeli'den ABD'nin İran saldırısına tepki: Hedef ülkeler kataloğunu doğru okumak beka meselesi