• Reklam , şikayet ve tüm konular için Skype

67 Yaşında Çocukluk Hayalini Gerçekleştirdi: Aysun Dalmış Arkeoloji Bölümünü Kazandı

Andrea

Ajans Yetkilisi
Ajans Yetkilisi
Osmaniye’de çocukken arkeolog olma hayali kuran Aysun Dalmış, 67 yaşında bu hayalini gerçekleştirdi.

Çocuk yaşlarda evlerinin arkasında yapılan arkeolojik kazılardan ve okuduğu bir kitaptan etkilenerek arkeolog olma isteği duyan Dalmış, yıllar sonra üniversite sınavına girerek Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nü kazandı. Şimdi ise kazılara katılmak için sabırsızlanıyor.

Mersin’de yaşayan ve 3 çocuk annesi olan Aysun Dalmış, ilkokul, ortaokul ve sağlık lisesini tamamladıktan sonra, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemedi.

Hemşire olarak çalışmaya başlayan Dalmış, çocuklarını büyütürken arkeolog olma hayalini hep içinde sakladı.

Emeklilik dönemine kadar süren bu özlemi, Halet Çambel gibi Türk bir arkeoloğun başarılarından ilham alarak canlı tuttu.

Emekli olduktan sonra yeniden ders çalışmaya başlayan Dalmış, ilk senesinde başarılı olamasa da, ikinci girişinde arkeoloji bölümünü kazanmayı başardı.

Çocukluk hayalini gerçekleştiren Dalmış, şimdi üniversite eğitimini tamamlayıp arkeolojik kazılara katılmayı hedefliyor.

Aysun Dalmış, arkeolojiye olan ilgisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirtiyor.

Küçük yaşlarda Halet Çambel’i sokakta gördüğünü ve ona büyük bir hayranlık duyduğunu ifade eden Dalmış, “Onun gibi olmak istiyordum ama maddi koşullar buna izin vermedi.

Sonra ‘Tanrıların Arabaları’ adlı kitabı okudum ve bu ilgim daha da arttı,” dedi.

Kadirli’de evlerinin arkasında yapılan kazıları izleyerek büyüyen Dalmış, o günlerden bu yana içinde bir arkeolog olma arzusu taşıdığını dile getirdi.

Yıllar süren hayallerini nihayet gerçekleştirme şansına sahip olan Dalmış, üniversite sınavına hazırlandığı süreci ise şöyle anlattı: “İlk sene sınava çalışmadan girdim, kazanamadım.

Bu beni hırslandırdı. Sonra sabahın erken saatlerinde kalkıp internet üzerinden ders çalışarak ikinci girişimde bölümü kazandım.”

Aysun Dalmış, bu süreçte en büyük desteği çocuklarından aldığını söylüyor. “Çevremdeki herkes, çocuklarım da dahil, beni çok teşvik etti.

‘Okumanın yaşı yok’ dediler,” diyen Dalmış, bölümünü başarıyla tamamlayıp kazılara katılmayı hedefliyor.

Yaşının akademik kariyer için engel oluşturduğunu belirten Dalmış, bu nedenle akademisyenlik yerine saha çalışmalarında yer almak istediğini ifade etti.

“Sağlık durumum el verdiği sürece kazılarda aktif olarak yer almak istiyorum,” diyen Dalmış, çocukluk hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Footer Link

instagram türk takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram garantili takipçi satın al dizipal likit sosyal medya yönetimi influencer marketing firma rehberi takipçi al kadın kolyeleri izmir avukat vozol smm panel hd film izle gaziantep diyetisyen