• Reklam , şikayet ve tüm konular için Skype

Uzmanlar: Son tekrarlar, son deneme pratikleri bayram tatili ile askıya alınmamalı! LGS’ye geri sayım başladı

Andrea

Ajans Yetkilisi
Ajans Yetkilisi
6823c55ee7534096f2e9c0b6.jpg

OZAN ÖMER KADÜKER- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sınava bir ay kala öğrenciler hazırlık sürecini en verimli şekilde değerlendirmek için yoğun bir tempoya girdi. Bu kritik dönemde, ders çalışma stratejilerinden stres yönetimine, uyku düzeninden beslenme alışkanlıklarına kadar pek çok faktör sınav başarısını doğrudan etkiliyor.

6823c5a2e7534096f2e9c0b9.jpg


Ders çalışmaya devam

1 aylık süreyi değerlendirmeleri için öğrencilere önerilerde bulunan Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, “Öğrenciler süre kullanımı konusu üzerinde çalışmalı, süreyi dengeli ve artırarak kullanma, sorulara geri dönme gibi taktikler denemeli. Önemli ve zor sorularda zaman kaybetmemeyi, hatırlatıcı işaretler koyarak geri dönüp tekrar bakılmasını öneriyorum. Öğrenci kendini iyi tanımalı, sınav öncesinde hangi dersten başlayacağını netleştirmeli ve o stratejisini bu yönde geliştirmeli” dedi. Çalışma temposunun bayram tatiliyle düşmemesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz “Sıcakları ve gençlerin ders çalışma bıkkınlığı ile haziran ayında geçecek 15 güne çok dikkat etmek gerekiyor. Son tekrarlar, son deneme pratikleri bayram tatili ile askıya alınmamalı. Günlük ders çalışma rutini Haziran ayının 12’sine kadar devam ettirilmeli” diye konuştu.

Gün gün plan oluşturun

Yılmaz’ın öğrencilere önerileri şöyle:

* Süreli ve gerçek sınav zamanında yapılan deneme sınavları, sınava uyumu güçlendirir.

* Hangi konularda eksik olduğunuzu belirleyin ve bu konulara odaklanın.

* Son bir ay kala için gün gün plan oluşturun.

* Sınavda sıkça çıkan konuları, soruları ve 1. dönem konularını hatırlamak için önceki ders notlarınızı gözden geçirin.

* Yeterince uyumak, zihinsel performansınızı artırır. Uyku, öğrenmenin pekişmesinde çok etkilidir. En az 9 saat uyuyacak şekilde yatma saatinizi belirleyin.

* Hamur işi yiyeceklerden sınav yaklaştıkça uzak durun. Sınava son günler kala midenizi bozacak besinler tüketmeyin.

* Zayıf olduğunuz konuları hedef alarak, bu konularda daha fazla pratik yapın.

6823c6b6e7534096f2e9c0bb.jpg


Gerçekçi hedef koyun

Sınav başarısında, akademik hazırlık kadar kaygıyı yönetmek de önemli bir etken. Sınava hazırlanan öğrencilerle az ve orta miktarda kaygının normal olduğunu belirten İbn Haldun Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden Prof. Dr. Sefa Bulut “Kaygı, stres, heyecan insan hayatının her zaman bir parçası olacaktır önemli olan bunu nasıl yönetebileceğimizi öğrenmektir” dedi. Her çocuğun potansiyelinin belli olduğuna dikkat çeken Bulut, “Yaklaşık kaç puan alacağı, kaç soru çözdüğü, zamanı nasıl kullandığı vs. bellidir. Bunlar üzerinden gerçekçi bir değerlendirme yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı. Kaygının temelinde belirsizlik duygusu olduğunu aktaran Bulut, bu belirsizliği yönetmek için, öğrencilerin sınav gecesi, sınav anı gibi zamanları düşünerek zihinsel hazırlık yapmaları gerektiğini aktardı. Bulut ayrıca 100’e kadar sayma, nefes egzersizleri gibi rahatlama tekniklerinin uygulanmasını önerdi.
 

Footer Link

instagram türk takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram garantili takipçi satın al dizipal likit sosyal medya yönetimi influencer marketing firma rehberi takipçi al kadın kolyeleri izmir avukat vozol antalya psikolog nbase smm panel hd film izle gaziantep diyetisyen
Üst