• Reklam , şikayet ve tüm konular için Skype

Tosyalı Toyo, Yeni Yatırımlarıyla Türkiye'nin Cari Açığını Azaltacak Adımlar Atıyor

Andrea

Ajans Yetkilisi
Ajans Yetkilisi
Tosyalı Toyo, Türkiye'nin cari açığını azaltmak amacıyla Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlarını büyütmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük Türk-Japon ortak girişimi olan Tosyalı Toyo, teneke üretim kapasitesini 325 bin tondan 650 bin tona çıkararak Türkiye’deki ithalatı azaltacak ve yerli üretimi artıracak yeni bir yatırım adımı attı.

1731224007_Japonya___n__n_T__rkiye_B__y__kel__isi_Katsumata_Takahiko_Osmaniye_OSB_Y__netim_Kurulu_Ba__kan_Vekili___erif_Tosyal__.jpg

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe anısına inşa edilen Türkiye Japonya Dostluk Parkı ve Şinzo Abe Anıtı Açılış Töreni için Osmaniye’ye gelerek Tosyalı Toyo fabrikasını ziyaret etti.

Yüksek Teknolojiyle Yerli Üretim Artıyor​

Tosyalı Holding ve Japon Toyo Kohan ortaklığında faaliyet gösteren Tosyalı Toyo, Türkiye'nin ilk yüksek katma değerli yassı çelik üreticisi olarak dikkat çekiyor.

500 bin m² alanda hizmet veren fabrika, teneke, galvanizli, boyalı, soğuk haddelenmiş gibi geniş bir ürün yelpazesiyle Türkiye’nin en önemli sektörlerine hizmet sunuyor.

1731224004_Foto_2.jpg

200 milyon dolarlık yeni yatırım ile ambalaj çeliği kapasitesini artıran Tosyalı Toyo, ithalatın önünü keserek ve yerli üretimi destekleyerek cari açığın kapanmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye ve Japonya Arasındaki Güçlü İşbirliği​

Türkiye-Japonya dostluk ilişkilerinin simgesi olarak Şinzo Abe anısına inşa edilen dostluk parkının açılış törenine katılan Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye’nin teneke ihracatının %70'ini tek başına karşılayan Tosyalı Toyo, artırdığı üretim kapasitesiyle hem iç pazara katkı sağlıyor hem de ihracat kapasitesini büyütüyor.

Yerli Üretimle Cari Açığa Katkı​

Kadir Tosyalı tarafından yapılan açıklamada, Tosyalı Toyo’nun pandeminin ardından artan hijyenik ve dayanıklı ambalajlı gıda talebini karşılamak üzere yeni ambalaj çeliği üretimini devreye aldığı belirtildi.

1731224003_Foto_1.jpg

Yatırımlarıyla yalnızca iç piyasayı desteklemekle kalmayan Tosyalı Toyo, çevreye duyarlı üretim süreçleriyle de öne çıkıyor.

Yurt dışına bağımlılığı azaltacak bu önemli yerli üretim yatırımları, Türkiye'nin cari açığını azaltma yolunda büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Footer Link

instagram türk takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram garantili takipçi satın al dizipal likit sosyal medya yönetimi influencer marketing firma rehberi takipçi al kadın kolyeleri izmir avukat vozol smm panel hd film izle gaziantep diyetisyen