Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 19 Mayıs 2024’de Rams Park stadyumunda oynadığı derbi sonrasında yaşanan olaylara ilişkin aralarında futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ertuğrul Karanlık, şikayetçi Ali Çelikkıran ve taraf avukatları hazır bulundu.
İlginizi Çekebilir
"HAKKIMDA DAVA AÇILDIĞINI DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM"
Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık savunma yaptı. Sanık Karanlık savunmasında, kutlama yapmak istediklerini ancak izin verilmediğini söyleyerek, "Soyunma odasına gitmek zorunda kaldık. Orada görevli polisler Galatasaray seyircileri stadı boşalttıktan sonra bir süre seyircimizi selamlayabileceğimizi söyledi. Bir süre sonra da soyunma odasından çıkıp stada geri döndük. Bir kısım Galatasaray yöneticisi ve görevlileri kutlama yapmamızı engellemeye çalıştı. Bir grup arkadaşla fotoğraf çekildiğimiz sırada takım elbiseli biri koşarak yanımıza geldi ve küfür etti. Göğsüme yumruk salladı, ne olduğunu anlayamadım. Ağzıma vurmuş bunu da sonradan kanadığında fark ettim. Ben de kendimi savundum. Bana vuran kişinin Ali Çelikkıran olduğunu öğrendim. Maçlarda böyle şeyler yaşanabildiği için şikayetçi olmadım, sonrasında hakkımda dava açıldığında çok şaşırdım’’ dedi.
Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden 'büyük deprem olursa sürpriz olmaz' yorumu
"SAÇIMI ÇEKTİ"
Şikayetçi Ali Çelikkıran ise Karanlık’a vurmadığını söyleyerek, ‘’Kendisi beni belimden tutmuştur. Karşıdan gelen ve bana tekme sallayan kişinin vurmasına yardım etmiştir. Arada saçımı da çekmiştir’’ dedi.
Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Jaden Quinn Oosterwolde hakkında usulüne uygun davetiyeye rağmen gelmediği gerekçesiyle zorla getirme kararı verdi. Mahkeme ayrıca, aynı gerekçeyle Mert Müldür’ün de ‘tanık’ sıfatıyla zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan'dan açıklama