ABD'de McDonald's'ın popüler ürünü "Quarter Pounder" hamburgerlerinde tespit edilen Escherichia coli (E. coli) bakterisi nedeniyle hastalanan kişi sayısı 75'e yükseldi.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yapılan açıklamada, bakteriye 13 eyalette rastlandığı ve vakaların hızla arttığı belirtildi.
FDA'dan yapılan açıklamada, McDonald's'ın "Quarter Pounder" hamburgerleri ile bağlantılı vaka sayısının 49'dan 75'e çıktığı, bunlardan 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Colorado, Kansas, Utah, Wyoming, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, New Mexico, Oregon, Wisconsin, Washington ve Michigan eyaletlerinde bakterinin tespit edildiği kaydedildi.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, bakteriden etkilenen 49 kişiden birinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.
Uzmanlar, hastalığa neden olan gıdayı kesin olarak tespit edememekle birlikte, kıyılmış soğan ve dana köftesinden şüpheleniyor.
Yetkililer, bakterinin genellikle vücuda alındıktan 3-4 gün sonra belirtilerini gösterdiğini, çoğu kişinin 1 hafta içinde iyileştiğini ifade etti.
38,8 dereceyi aşan ateş, üç günden uzun süren veya kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile ayağa kalkarken baş dönmesi yaşayanların ise derhal tıbbi yardım almaları gerektiği uyarısında bulundu.
Normalde insan ve hayvanların bağırsaklarında bulunan E. coli bakterisi, bazı durumlarda sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Özellikle "Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)" olarak bilinen alt türü, ciddi hastalıklara neden olabilen ve hayatı tehdit edebilen bir bakteri olarak biliniyor. E. coli’nin yiyecek yoluyla bulaşma oranı oldukça yüksek.
Uzmanlar, bakterinin yüzde 85 oranında iyi pişirilmemiş veya çiğ etlerden, süt ürünlerinden ve iyi temizlenmemiş sebze ile meyvelerden bulaşabileceğine dikkat çekiyor.
FDA ve CDC, konuya dair soruşturmaların sürdüğünü belirtirken, McDonald's yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yapılan açıklamada, bakteriye 13 eyalette rastlandığı ve vakaların hızla arttığı belirtildi.
FDA'dan yapılan açıklamada, McDonald's'ın "Quarter Pounder" hamburgerleri ile bağlantılı vaka sayısının 49'dan 75'e çıktığı, bunlardan 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Colorado, Kansas, Utah, Wyoming, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, New Mexico, Oregon, Wisconsin, Washington ve Michigan eyaletlerinde bakterinin tespit edildiği kaydedildi.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, bakteriden etkilenen 49 kişiden birinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.
Uzmanlar, hastalığa neden olan gıdayı kesin olarak tespit edememekle birlikte, kıyılmış soğan ve dana köftesinden şüpheleniyor.
Yetkililer, bakterinin genellikle vücuda alındıktan 3-4 gün sonra belirtilerini gösterdiğini, çoğu kişinin 1 hafta içinde iyileştiğini ifade etti.
38,8 dereceyi aşan ateş, üç günden uzun süren veya kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile ayağa kalkarken baş dönmesi yaşayanların ise derhal tıbbi yardım almaları gerektiği uyarısında bulundu.
Normalde insan ve hayvanların bağırsaklarında bulunan E. coli bakterisi, bazı durumlarda sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Özellikle "Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)" olarak bilinen alt türü, ciddi hastalıklara neden olabilen ve hayatı tehdit edebilen bir bakteri olarak biliniyor. E. coli’nin yiyecek yoluyla bulaşma oranı oldukça yüksek.
Uzmanlar, bakterinin yüzde 85 oranında iyi pişirilmemiş veya çiğ etlerden, süt ürünlerinden ve iyi temizlenmemiş sebze ile meyvelerden bulaşabileceğine dikkat çekiyor.
FDA ve CDC, konuya dair soruşturmaların sürdüğünü belirtirken, McDonald's yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.