• Reklam , şikayet ve tüm konular için Skype

Korteks, Geri Dönüşümlü ve Sürdürülebilir İplik Çözümleriyle Tekstil Sektöründe Öncü

Andrea

Ajans Yetkilisi
Ajans Yetkilisi
Türkiye ve Avrupa'nın en büyük entegre polyester iplik üreticilerinden Korteks, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir üretim alanında attığı yenilikçi adımlarla tekstil sektöründe fark yaratmaya devam ediyor.

Zorlu Grubu’nun Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda geliştirilen bu projeler, çevre dostu üretim süreçleri ve inovatif çözümlerle hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlıyor.

Korteks Genel Müdürü Barış Mert, biyobozunur ve geri dönüştürülmüş iplik çözümlerinin üretimde sürdürülebilirlik sağlamak adına önemli bir rol oynadığını ifade ederek, sürdürülebilir ürün portföylerini genişletme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Sektörün öncü firmalarından biri olan Korteks, 2.750 farklı iplik çeşidiyle Türkiye’de ve dünya genelinde 4.000'den fazla müşteriye hizmet veriyor.

Ürünleri, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, ABD, Kanada, Çin ve Brezilya başta olmak üzere 45 ülkeye ihraç ediliyor.

Korteks’in çevre dostu iplik üretimi, özellikle Almanya ve İtalya gibi ana pazarlarda ve ABD-Kanada ikilisinde yoğun talep görüyor.

Şirket, tekstil sektörüne yönelik inovasyonlarını artırarak sektördeki sürdürülebilirlik odaklı üretim anlayışına öncülük etmeyi hedefliyor.

Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilir Üretim​

Döngüsel ekonomiyi destekleyen projelerle dikkat çeken Korteks, polyester iplik atıklarından geri dönüştürülmüş iplikler üreterek, çevreye duyarlı bir tekstil sektörü vizyonunu benimsiyor.

Korteks'in Polimer Geri Dönüşüm Tesisi, Türkiye’de %100 PET şişeden iplik üretebilen ilk ve tek tesis olma özelliğine sahip.

17.000 m² kapalı alanda faaliyet gösteren bu tesiste aylık 600 ton üretim kapasitesi bulunuyor ve geri dönüştürülmüş polyester iplik üretimi gerçekleştiriliyor.

Ürün yelpazesinde yer alan TAÇ REBORN geri dönüştürülmüş iplikleri ve biyobozunur özellikteki TAÇ Bioloop gibi çevreye duyarlı çözümler, firmanın sürdürülebilirlik vizyonunu ortaya koyuyor.

Ayrıca, su tüketimini azaltan Dope Dyed gibi yenilikçi renklendirme teknolojisi ile üretilen iplikler de Korteks’in çevre dostu üretim yaklaşımının örnekleri arasında bulunuyor.

Korteks Genel Müdürü Barış Mert, TAÇ Bioloop gibi ürünlerine geri dönüştürülebilir özellikler kazandırarak sürdürülebilirlik stratejilerini güçlendirdiklerini vurguluyor.

Bu çalışmalarla Korteks, çevre dostu üretime katkı sağlamanın yanı sıra inovasyon odaklı iş süreçlerini güçlendiriyor.

Bu sayede ürün portföyü sürekli olarak genişletiliyor ve şirketin sektördeki rekabet gücü artırılıyor.

Teknik Tekstilde İnovasyon​

Korteks, yalnızca sürdürülebilirlik odaklı üretimiyle değil, aynı zamanda teknik tekstil alanında sunduğu inovatif çözümlerle de öne çıkıyor.

Şirket, savunma sanayi, otomotiv ve güvenlik gibi birçok endüstriye yönelik nitelikli iplik çözümleri sunarak katma değerli ürünler geliştiriyor.

Teknik tekstil alanında uzun yıllardır bilgi birikimlerini ve yatırımlarını artırarak büyümeye devam eden Korteks, tekstil sektöründe kendine önemli bir yer edinmiş durumda.

Korteks’in teknik tekstil alanındaki en önemli özelliklerinden biri, ısıya ve neme duyarlı, hava geçirgenliği yüksek iplik seçenekleri sunmasıdır.

Bu özellik, giyim sektöründen otomotiv sektörüne kadar geniş bir yelpazede kullanılabilirlik sağlıyor.

Otomotiv sektöründe dünyanın önde gelen markalarına hızlı ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla dope dyed teknolojisiyle üretilen iplikler, hızlı renklendirme süreçleriyle üretim verimliliğini artırıyor.

Bu iplikler, çevre dostu üretim anlayışıyla birlikte otomotiv sektöründe tercih edilirken, aynı zamanda global pazardaki rekabet gücünü de artırıyor.

Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu​

Korteks’in sektördeki öncü rolü, yalnızca ekonomik başarı sağlamakla sınırlı değil; çevre dostu üretim süreçleri ve yüksek kaliteli ürünlerle global pazarda rekabet gücünü artırmak için de önemli adımlar atıyor.

Barış Mert, teknik tekstildeki güçlü pozisyonlarını ve sektöre yenilik katma hedeflerini şu sözlerle ifade ediyor:

“Teknik tekstil alanında uzun yıllardır bilgi birikimimizi her geçen gün geliştiriyoruz"​

Bu çalışmalarla çevre dostu ve inovatif üretim anlayışımızı güçlendirerek ürün portföyümüzü genişletmeye ve sektörde fark yaratmaya devam ediyoruz.”

Korteks, inovasyon odağını ve sürdürülebilirlik anlayışını sürekli ileriye taşıyarak hem Türkiye’de hem de dünya çapında tekstil sektöründe lider bir konuma gelmeyi hedefliyor.

Sektörde ilkleri gerçekleştirme vizyonuyla ilerleyen Korteks, geleceğin tekstil dünyasında önemli bir aktör olmaya devam edecek.

Küresel Pazarlarda Güçlü Rekabet​

Korteks, çevre dostu ve geri dönüştürülmüş iplik çözümleriyle yalnızca Türkiye’de değil, global pazarlarda da önemli bir yer edinmiş durumda.

Teknik tekstil ve geri dönüştürülebilir ürünlerdeki yenilikçi projeleriyle sürdürülebilirlikte sektöre öncülük eden Korteks, inovatif iplik çözümleri ve geri dönüşüm odaklı çalışmalarıyla çevre dostu üretim süreçlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Şirketin sürdürülebilirlik stratejisi, hem sektörde fark yaratma hem de global pazarlarda sürdürülebilir rekabet avantajı sağlama hedeflerini kapsıyor.

Korteks’in çevreye duyarlı üretim modelleri, geleceğin tekstil dünyasında sektöre yön vermeye devam ederken, döngüsel ekonomi projeleri ile çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliği destekliyor.

Bu yenilikçi projeler sayesinde, hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlama vizyonuyla Korteks, dünya çapında lider bir tekstil üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Footer Link

instagram türk takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram garantili takipçi satın al dizipal likit sosyal medya yönetimi influencer marketing firma rehberi takipçi al kadın kolyeleri izmir avukat vozol antalya psikolog nbase smm panel hd film izle gaziantep diyetisyen