• Reklam , şikayet ve tüm konular için Skype

Ataşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Çoşkuyla Kutlandı

Andrea

Ajans Yetkilisi
Ajans Yetkilisi
Gerçekleşen törene Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Belediye Başkan Vekili Oğuz Kaya, İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım ve Şube Müdürleri, Kamu Kurum Müdürleri ve Temsilcileri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarı İsa Günalan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğretmenler gününe özel hazırlanmış video gösterimi gerçekleştirildi. Aday öğretmen ve emekli öğretmenlerden anlamlı sözler Günün anlam ve önemine dair aday öğretmen konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına Harezmi Anadolu Lisesi’nde görev yapan ve emekli olan Beden Eğitimi Öğretmeni Köksal Genç konuşmasının ardından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım konuşma gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım'dan öğretmenlere önemli mesaj Yıldırım; bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Aslında sevgi, şefkat, merhamet, inanç, irfan, güven, saygı ve hürmetin de günü. Zira bu donanımlar öğretmenliğin ortak paydalarından sadece birkaçı. Hayattaki en değerli varlıklarınızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin hepimizin hayatında bir karşılığı vardır. Hani dostlarla bir araya geldiğimizde konusu açılan çocukluk hatıraları vardır ya. O hatıraların önemli bir kısmını okul yılları oluşturur. Öğretmenler genellikle başroldedir bu hatıralarda. Biri söze girer: “Kulakları çınlasın bir öğretmenim vardı. Hala unutmam benim için yaptıklarını. Her fırsatta bizimle ilgilenir. Yanlış işler yapmaktan koruduğu gibi geleceğe dair güzel ideal ve ufuklar gösterirdi.” Peşinden diğeri başlar söze: “Benim de bir öğretmenim vardı. Ne kadar haylazlık yaptıysam da her defasında bir bahane bulur, beni yanına çağırır; ‘bir daha yapma tamam mı?’ der başımı okşardı. Sonra ben de kafamı öne eğer, özür dilerdim.” Bir başkası söze girer: “Bir defasında başımdan tuttu ve sinesine yasladı. İşte o an ‘zaman dursun’ istemiştim.” derken sohbet devam eder… Öğretmenlik bilgi aktarma mesleği olmadığı gibi eğitim de bilgi yüklemekle ilgili değildir. Öğretmenden duyguyu çekerseniz eğitim yapamazsınız. Öğretmendeki sevgi, şefkat, merhamet, sabır eğitimin olmazsa olmazı olduğundan her öğretmen hürmet ve saygıyı hak etmektedir. Değerleri tartacak teraziler yoktur. Öğretmenlik bir meslek olmanın ötesinde bir değerdir. Değeri bilinen öğretmenler yüreklere dokunarak değer üretmeye devam edecektir. Sevgili öğrenciler, hayat apartmanınıza bir tuğla daha koyma çabası içerinde olan öğretmenlerinizi lütfen üzmeyiniz. Bir annenin evladına kızışı gibi öğretmeniniz de bazen size kızabilir. Biliniz ki öğretmeninizi kızdıran her neyse o sizde olmamalıdır. Sözünüzün ve özünüzün her daim iyi olması için çabalayan öğretmenlerinize hürmetinizi eksik etmeyiniz. Aranızdaki sevgi ve saygı bağı ne kadar nitelikli olursa öğretmenlerinizden istifadeniz de o nispette fazla olacaktır. Bir öğretmenin en büyük mutluluğu öğrencilerinin nitelikli bireyler olarak ait olduğu topluma ve sahip olduğu değerlere hizmet etmesidir. Bir öğretmenin en büyük düşmanı ise cehalettir. İlmiyle etrafını aydınlatan öğretmenlerinizden ilimle beraber nezaket, zarafet ve fazilet alınız. Basiretli bir birey olarak aldığınız ilimle kendinizi yetiştirirken; nezaket, zarafet ve fazileti omzunuzda bir rütbe gibi ömür boyu taşıyınız…” dedi ve son sözlerini şu şekilde tamamladı: Öğretmenler günü vesilesiyle üzerimizde hakkı olan öğretmenlerimizi hayırla yad ediyorum. Yavrularımızın hayatına dokunan, onları geleceğe hazırlayan, iyiyi, doğruyu, güzeli öğretirken kötüden, kötülükten ve yanlıştan uzaklaştırmaya çalışan tüm öğretmenlerimizin gününü tebrik ediyor, sağlık ve afiyet içerisinde nice yıllar hizmet etmelerini diliyorum. Emekli Öğretmenlere Hizmet Şerefe Belgeleri Verildi Yıldırım’ın konuşmasının ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ve tenis turnuvası ödüllerinin takdimi aşamasına geçildi. Kaymakam Bekir Dınkırcı, emekliye ayrılan öğretmenlere meslek hayatlarına dair kısa bilgi alırken, bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve huzur diledi. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve tenis turnuvasında başarılı öğretmenlere ödülleri Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı tarafından takdim edildi. Öğretmenlik kutsal bir meslektir Takdimin ardından söz alan Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, “Gazi Mustafa Kemal’e ‘Başöğretmenlik’ ünvanının verildiği bu anlamlı günde, istikbalimizi imar eden eğitim neferlerimizin emeğini ve coşkusunu paylaşıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Dünyadaki en onurlu mesleklerden biri olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran öğretmenler, dünyanın her yerinde çok kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. Öğretmenlik; emek, sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar kutsal bir meslektir.Ülkemizin kalkınmasının eğitimden geçtiğine inancımız sonsuzdur. Bu eğitimi veren de siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bundan dolayı Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!’ sözü bize ışık tutmaktadır. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır. İnsanlığın temel değerlerini kazanmış, adalet duygusu gelişmiş ve vicdanlı bir neslin inşası için; mesleğine yüreğini koyan, öğrencilerinin yeteneklerini fark eden, onları önemseyen öğretmenlere her zaman ihtiyacımız vardır. Biliyoruz ki öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın binlerce neferi olarak bu ihtiyacı karşılamak adına özveri ile çalışmaktadırlar” dedi. Dınkırcı son olarak; “Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak; geleceğin Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir. Aydın, ileri görüşlü, kendisiyle ve dünya ile barışık, çevresine duyarlı, değişime-gelişime açık, dünyayı kucaklamaya istekli nesiller eğitimcilerin eseridir. Bilimde, sanatta, kültürde her alanda çocuklarımızı yetiştirecek olan öğretmenlerimize verilecek destek ile çok önemli işler yapılacağına yürekten inanıyorum. Gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde her koşulda ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, evrensel değerlerle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize ise sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerimle saygılarımı sunuyorum.” Diyerek törendeki tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Şehit öğretmenler belgeselinde duygusal anlar yaşandı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesaj okunmasının ardından Şehit Öğretmenler Belgeseli gösterilid. Gösteriler ve koro performansları tam not aldı Protokol konuşmalarının ardından Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu halk oyunu gösterisi, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi koro ve orkestrası, Ataşehir İlkokulu halk oyunu gösterileri büyük beğeni aldı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti Programın son kısmında ise; mesleğe yeni başlayan ve adaylığı kaldırılan öğretmenlerin “Yemin Töreni”nin yapılmasının ardından program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Footer Link

instagram türk takipçi satın al instagram takipçi satın al instagram garantili takipçi satın al dizipal likit sosyal medya yönetimi influencer marketing firma rehberi takipçi al kadın kolyeleri izmir avukat vozol smm panel hd film izle gaziantep diyetisyen